اِوَپُرِیتِد میلک evaporated milk یا شیر تبخیر شده یک محصول لبنی هستش که تشکیل شده از یک شیر غلیظ یعنی همون شیر معمولیه که 60 درصد آبش گرفته شده. این مدل شیر تفاوتش با "شیر عسلی"Sweetened condensed milk اینه که دیگه توش شکر وجود نداره و فقط یه شیر غلیظه. شیر تبخیر شده از این لحاظ پرطرفداره که زمان ماندگاریش به ماهها یا حتی سالها میرسه. این شیر به دلیل غلظتش در دسرها کاربرد زیادی داره و میشه به جای خامه در آشپزی ازش استفاده کرد (یه نمونه اش رو میتونید در سس آلفردو ببینید)

شیر تبخیر شده رو با مارکهای مختلف میتونیم (با قیمت گزاف) تو بازار پیدا کنیم. منتها چون در بازار ایران همیشه و همه جا موجود نیست من یه شیوه رو توضیح میدم که بتونیم هر موقع که نیاز داشتیم به میزان مورد نیاز تو خونه تهیه و در جا مصرف کنیم

برای یک لیوان شیر تبخیر شده:
شیر خشک نیدو عسلی دو سوم لیوان
آب سه چهارم لیوان